top of page

Ambassadeurs Villa Rozerood

Met het project ‘Ambassadeurs Villa Rozerood’ willen wij een zo groot mogelijk Villa-Rozerood-netwerk creëren. Dit netwerk helpt ons om een nobel en maatschappelijk doel na te streven, nl.  gezinnen met zwaar zieke kinderen een gezicht en een stem te geven in de maatschappij. De betrokken bedrijven steunen onze Villa, die een geëngageerde organisatie is met een onberispelijke en stevige reputatie.

 

Hoe meer bedrijven de werking van Villa Rozerood leren kennen en er warm voor gemaakt worden, hoe meer deze bedrijven zich engageren voor gerichte sponsoring. Op die manier willen wij erin slagen om meer respijtvakanties aan te bieden aan gezinnen die met een extra zware last door het leven gaan, nl. de zorg om een zwaar ziek kind of een kind met een zware beperking. Die zorg even kunnen loslaten en als gezin vakantie te kunnen nemen in een omgeving met een kwaliteitsvolle en professionele bestaffing; geeft ouders, zussen en broers dié energie die zij nodig hebben om draaglast en draagkracht in evenwicht te houden.

Ons uiteindelijk doel: een netwerk van 500 bedrijven die zich engageren om elk jaarlijks 1.000 € te storten.

                 

Frans Schotte
 

De heer Schotte was 40 jaar lang bestuurder van Standaard Boekhandel, 15 jaar voorzitter van Cercle Brugge en 12 jaar algemeen voorzitter van de Gezinsbond. Hij blijft - nu nog steeds - geëngageerd als voorzitter van de raden van bestuur van Standaard boekhandel en de dochterondernemingen.

Herman Van de Velde 
 

Hij is voorzitter van het beursgenoteerde familiebedrijf Van De Velde, gespecialiseerd in dameslingerie onder de gekende merknamen Marie Jo en PrimaDonna.

Kristof Vanfleteren 
 

Hij is de bezieler/oprichter en zaakvoerder van ION, gevestigd in Waregem .
ION is een project ontwikkelings- en vastgoedinvesteringsmaatschappij actief in België en Luxemburg. Als projectontwikkelaar verlegt ION de grenzen voor een kwalitatieve leefomgeving, voor wonen en werken op de meest innovatieve manier. Altijd streven zij naar een iconische architectuur, gedragen door een toonaangevend concept dat alle verwachtingen voor een duurzame toekomst overtreft.

Foto dhr. en mevr Karl Neyrinck en Griet Delporte.jpg

Karl en Griet Neyrinck-Delporte
 

Beiden zijn geboren in 1970 en rondden hun studies Handelsingenieur af aan de KULeuven.

Samen werken zij actief als bestuurders van EEG nv, een installatiebedrijf met 850 werknemers.
EEG is een familiebedrijf, het werd in 1936 opgericht door Michel Neyrinck en vandaag is de leiding in handen van zijn kleinzoon, Karl Neyrinck.  
EEG is een technologiegroep van 15 ondernemingen, die ten volle inzet op innovatie om geïntegreerde oplossingen te garanderen voor de meest complexe en vooruitstrevende technieken met het oog op de toekomst. Daarbij zetten zij in op technische installaties, vernieuwende technologieën, energiebeheer, klimaatbeheersing, sanitair, operationeel beheer, telecom & ICT, medische gassen en medische apparatuur.

Bernard en Marie-Anne Siau–De Veyt.
 

Marie-Anne werkte vroeger als apotheker-bioloog in een klinisch labo. Na de geboorte van hun derde kind, koos ze voltijds voor de opvoeding van dit trio.
Bernard stapte als burgerlijk ingenieur in de familiezaak  (Alsico, producent van werkkledij, technische kledij en medische kledij) en bouwde die als telg van de derde generatie uit tot een wereldspeler.
 

Ondertussen dragen hun twee zonen de bedrijfsverantwoordelijkheid. Zo hebben ze samen tijd om aandacht te besteden aan de negen kleinkinderen, vertellen ze.

bottom of page