top of page

Prof. dokter Mark Waer

foto prof. Waer_spreker.jpg

Biografie in een notendop

Marc J.A. Baron Waer (°1951) is gehuwd met dr. med. Marie-Paule Stevens en vader van drie zonen en één dochter

  Studies

       

  Loopbaan

  • behaalde in 1983 een doctoraat over immunologie aan KU Leuven

  • 1992 Hoogleraar immunologie

  • 1998-2005 hoofdgeneesheer UZ Leuven gecombineerd met adviesopdracht  bij fed.minister volksgezondheid

  • in 2005 Vicerector  en van 2009-2013 rector KU Leuven

 

  Vrijwilliger

  lid van de Koninklijke Academie voor                    Geneeskunde, ondervoorzitter van         de Francqui-Stichting en mede-uitgever van        het tijdschrift Transplantation.

Professor dokter Mark Waer sluit aan bij de groep gemotiveerde externen die zich scharen achter onze doelstelling  ‘het realiseren van jaarlijks 500 maal 1000 Euro’ voor de werking van Villa Rozerood.

We stellen onze nieuwe ambassadeur graag aan u voor.

Naast zijn academische loopbaan heeft Prof. dr. Waer steeds een grote interesse betoond in het beleid omtrent gezondheid: “het beleid in deze domeinen heeft me steeds gepassioneerd o.m. als hoofdgeneesheer van de UZ Leuven, vicerector en rector van de KU Leuven en, tot recent, Voorzitter van de Universitaire ziekenhuizen van de KU Leuven. Wat me hierbij vooral  passioneert is het exploiteren van de innovatiemogelijkheden van de universitaire geneeskunde ten dienste van het gezondheidsbeleid en de verbeterde zorg voor onze patiënten.”

Zijn interesse in Villa Rozerood duidt hij als volgt: “Wat me erg aantrekt in het Villa Rozerood project is dat het erg inspeelt op de fundamenteel nieuwe visies op de gezondheidszorg. In het bijzonder combineert VR de principes van ‘vermaatschappelijking van zorg’ en ‘geïntegreerde zorg’ in één sterk project. Dit is uniek: het geeft de mogelijkheid aan jonge patiënten om hun meest belangrijke maatschappelijke omgeving, namelijk hun familie, als het ware ‘mee te brengen' naar een omgeving waar er bovendien interdisciplinaire en dus per definitie geïntegreerde zorg wordt aangeboden!”

Als ambassadeur voor Villa Rozerood wil Prof. Waer zich inzetten: “Gezien mijn jarenlange verbondenheid met de Universitaire Ziekenhuizen en de Universiteit van Leuven hoop ik - waar nodig en nuttig - een brugfunctie te kunnen verzorgen tussen bestuur en staf van Villa Rozerood en academische groepen of experten uit diverse domeinen. Op die manier engageer ik mij  - samen met mijn netwerk - om het nu reeds indrukwekkende innovatieve project van Villa Rozerood verder te kunnen stimuleren, ondersteunen en uit te bouwen.

Tenslotte deelt onze nieuwe ambassadeur nog deze boodschap met ons: “In verband met de medewerkers, vrijwilligers, sympathisanten, ondersteuners, patiënten en hun families die zich dagelijks inzetten voor dit fascinerende, innoverende en charmerende ‘Villa Rozerood’ project, komt bij mij onmiddellijk de rake en optimistische vaststelling naar boven van Jane Goodall. Deze wereldvermaarde Britse antropologe formuleerde deze quotes: ‘Wanneer u zich afvraagt of enkele individuen of kleine groepen erin slagen de maatschappij fundamenteel te veranderen, kan ik u verzekeren : Het is nooit anders geweest’ maar ook dit ‘Het grootste gevaar voor onze toekomst is apathie’.”

bottom of page