top of page
Respijtverblijf
VR - Enkel hartjes LR.png

Uniek respijtverblijf

Villa Rozerood creëert een respijt- en ontspanningsverblijf, met een totaalzorg op maat, zowel fysiek, emotioneel als sociaal in een aangepast kader.

 

Het hele jaar door kunnen 7 zorgkinderen met hun familie of zorgomgeving terecht in Villa Rozerood voor een deugddoende vakantie. Er wordt ook altijd plaats vrijgehouden voor crisisopvang. 

 

Het ganse professionele team staat in voor die specifieke zorgverlening en -ondersteuning die nodig is voor elk zorgkind en zijn of haar omgeving. We organiseren de gezinsgerichte zorg in functie van de gewenste ondersteuning. Wie wenst dat de zorg gedeeld wordt, kan dit aangeven en krijgt dan de nodige ondersteuning. Wie zelf de zorg voor zijn kind wil opnemen kan hier ook voor kiezen.

Picto_Oscar_basis.png

Er zijn meerdere verblijfsformules mogelijk:

 

 1. Hele gezin - In Villa Rozerood kan het hele gezin verblijven, het zorgenkind met ouders, broers en/of zussen. 
  Ook de “schaduwkinderen”of “brussen” zoals ze soms genoemd worden krijgen de aandacht en tijd die ze verdienen.

   

 2. Kinderen alleen - Villa Rozerood biedt tevens de mogelijkheid om zorgkinderen alleen op te vangen en de zorgtaak volledig over te nemen zodat ouders of de omgeving op adem kunnen komen of gewoon even de reeds lang uitgestelde klussen kunnen uitvoeren.
   

 3. Grootouders of mantelzorgers - Ook zorgkinderen met de grootouders of mantelzorgers (andere dan de ouders), kunnen in Villa Rozerood terecht om te genieten van een heerlijke vakantie in een gezellige, veilige en kindvriendelijke omgeving, ver weg van de ziekenhuissfeer
   

 4. Begeleiders en zorgkinderen van zorgvoorzieningen - Tijdens de maanden oktober, januari, februari en maart stelt Villa Rozerood haar deuren open voor zorgkinderen en begeleiders van zorgvoorzieningen.

Accomodatie
VR - Enkel hartjes LR.png

Accomodatie

Villa Rozerood waarborgt een volledige hotelfunctie voor respijt-, opvang- en/of vakantieverblijf: volpension met mogelijkheid van aangepast dieet, dagelijks kameronderhoud, prachtige ligging aan het bos, leuke speeltuin, aangepaste infrastructuur en een breed animatie-programma.


De Villa is een warm en kindvriendelijk ingericht huis waar gezinnen ontvangen worden als echte gasten. De gemeenschappelijke (leef)ruimtes waar iedereen samen kan zitten, zijn het kloppend hart van de Villa. Op ieder ogenblik zie je er bedrijvigheid van spelende kinderen, maar men kan er evenzeer terecht voor een aangename babbel.

Villa Rozerood beschikt over 14 ruime kamers en 3 tweekamer-appartementen uitgerust met:​

 • een aangepast bed naargelang de specifieke zorg

 • sanitaire voorzieningen met douche of bad

 • tv en draadloos internet

 • een mobiel noodoproep-systeem

 • een mini-koelkast

 

En sinds kort ook deze nieuwigheden:

 • Ventilo koelen en verwarmen

 • Gordijnen en zonsverduistering

 • Hulpverlichting op de vloer zodat het licht niet volledig aan hoeft

Het huis beschikt ook over tal van belevings- en ontspanningsmogelijkheden, aangepast aan de zorgkinderen, zoals een aparte zorgbadkamer met een hoog/laagbad en hydro-massage, een inloop-zorg-douche, een snoezelruimte of een verzorgingsruimte voor adolescente zorgkinderen. Daarnaast zijn er veel leuke speelhoekjes om te ontdekken.

Wil je liever wat tot rust komen of genieten van de buitenomgeving? Dat kan in de mooie tuin van de Villa. Dat is ook de uitverkoren plek van de kinderen en jongeren om avonturen te beleven op de activiteitenboot, de zandbak of om rustig te wiegen op de vogelnest-schommel of de wipstoelen. Helemaal 'chillen' kan buiten in de lounges of in de vele aparte zithoekjes in gans het gebouw.

Animaties, Ontspanning & Activiteiten
VR - Enkel hartjes LR.png

Animatie en ontspanning