top of page
Mama of papa zijn ...

We laten Evi, vrijwilligster in ons warme huis, even aan het woord:

“Moederdag is voor mij de intense band, die je voelt met je kind, en voor mij was het daarom elke dag Moederdag! Maar op die speciale dag voel je je misschien nog een tikkeltje meer mama…vol trots en liefde.
Nu Eline er niet meer is, blijf ik dit natuurlijk nog in mijn hart voelen.
Sinds een jaar werken mijn man en ik als vrijwilliger in Villa Rozerood en daar ontmoeten we veel nieuwe gezinnen. We hebben heel leuke gesprekken met mama’s die hun verhaal aan ons doen. Dit doet ons deugd en daar halen we energie uit om het leven weer aan te kunnen…

Evi wilde graag volgende gedachte met ons delen…   

moederdag.png

Moeder- en Vaderdag zijn momenten waarop je het gemis van je gestorven kind nog maar eens heel erg aanvoelt. Dan heb je elkaar nodig om troost te vinden, om elkaar te ondersteunen en bij te staan. Om op die manier elkaar wat zuurstof te geven om het leven aan te kunnen, elke dag opnieuw.

Moeder- en Vaderdag… twee belangrijke momenten in het jaar. Op zulke momenten tonen ouders eigenlijk wat ze elke dag doen voor hun kinderen: er zijn voor hen. We zien in Villa Rozerood vooral hoe gezinnen zich thuis mogen voelen en op adem komen. We zien de gedeelde zorg. We zien de glimlach op het gezicht van ouders en we zeggen: ‘Voor jullie zou het elke dag Moeder- en Vaderdag mogen zijn, zonder discussie… verdiend…’

 

Lieve knutselde met de kinderen, die in de periode van beide feesten in ons huis verbleven passende cadeautjes, waarmee de kapoenen hun ouders verrasten. Het werden gezellige momenten.

bottom of page