top of page

Martine

Wat trok je aan in Villa Rozerood?

Als je het vergelijkt met het ziekenhuis komen kinderen hier op de eerste plaats.  Er is geen haast, je kunt de tijd nemen om een kindje eten te geven, er is ruimte om een kind te laten genieten van een badje.  Al is het nu 5 minuten of een half uur of meer, je werkt op hun ritme.  Het contact met de mensen is heel persoonlijk, je krijgt veel meer appreciatie; ook voor kleine dingen zoals een spuitje uitspoelen.  Dingen die voor ons zo klein en niks lijken, kunnen  voor ouders zoveel betekenen. 

De kinderen laten genieten is zo fijn.  Op een ochtend, het was niet eens mooi weer, ging ik met een kindje dat om 5u30 wakker was, in de tuin wandelen.  We luisterden samen naar het fluiten van de vogels, de bomen, de wind. Als het kind geniet, geniet je mee.

Ik gaf ooit een kindje een bad, normaal gezien vond dat kindje het helemaal niet leuk in bad. Het was zo hard aan het genieten dat ik de mama ben gaan halen om te komen kijken.  Dit maakte de mama zo ongelooflijk blij.

Wat mis je nu je niet meer werkt in Villa Rozerood?

De entourage, de gezelligheid, de babbels, de mensen, de kinderen, de collega’s, het gelach en eens onnozel doen.  Iedereen kent elkaar en babbelt tegen iedereen.  Er is geen niveauverschil, je praat tegen de directeur op dezelfde manier als tegen je naaste collega.

Wat mis je niet?

De vergaderingen!

Sommige vrijdagavonden konden heel hectisch zijn.  Dit gevoel vond ik onaangenaam.  Je kwam toe en er moest nog van alles gebeuren, je had geen overzicht, er moesten nog mensen toekomen en zoveel meer.  Soms was je dan om middernacht nog bezig om spullen in de keuken voor het ontbijt klaar te zetten maar had je wel het gevoel van “oef, ik heb het weer onder controle”.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik heb een zelfstandig bijberoep en ben daar druk mee bezig.  Ik ben zo blij dat ik in het weekend niet meer moet werken, ik kan er tijd nemen voor leuke zaken, je kunt steeds naar dingen in familieverband gaan en moet niet meer zeggen “Sorry, ik moet werken”.  Er is ook extra tijd voor de kleinkinderen.

Wat was je mooiste moment in Villa Rozerood?

Wat ik daarnet al vertelde, het buiten gaan wandelen met dat kindje om 5u30.  Dat was echt speciaal, vooral omdat het kind zo genoot.

De badmomenten als je een kind ziet genieten en  lachen…

De momenten die je er kan zijn  voor mensen, hen even kan laten doorslapen.  Hen iets kunnen geven door hen samen eens te laten uit eten gaan, de mensen zien genieten van de  verhalen van anderen, als ze ’s zomers laat buiten zitten.

De ochtenden, wanneer ik zorgkinderen bij mij in de keuken had, dan vertelde ik aan hen en zong ik liedjes.  Soms was het hectisch in mijn hoofd “hoe zal ik het doen”; het lukte steeds en dat was zo fijn.

Wat ik minder leuk vond waren de stille nachten, zonder babyfoons waar iedereen snel naar boven was en ik niemand meer zag. 

bottom of page