COVID-19
Algemeen

Villa Rozerood is opnieuw open!

Covid-19 had Villa Rozerood gedwongen de deuren te sluiten op 15 maart. 

We konden in die periode helaas niet doorgaan met het ondersteunen van gezinnen met ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen.

 

Ook het liefdadigheidsevenement dat we wilden organiseren om ons 10-jarig bestaan ​​te vieren, hebben we jammer genoeg moeten annuleren.

 

Het bestuur van villa rozerood heeft van deze periode wel gebruik gemaakt om de website volledig te actualiseren en een globaal fondsenwervingsproject uit te werken. 


Na deze sluiting van drie maanden kunnen we jullie zeer gewaardeerde financiële steun gebruiken om ons door deze crisis heen te helpen en om na deze ongewenste lock-down weer deugddoende respijtzorg te kunnen aanbieden aan die gezinnen die het zo hard nodig hebben. 

 

Uw nooddonaties op het nummer BE02 0015 8044 4440 zijn dus uiterst belangrijk!! 

 

Namens de raad van bestuur, het team van Villa Rozerood, families en ernstig zieke kinderen, van harte bedankt voor jullie solidariteit.

 Waarschuwing voor COVID-19 

Blijf thuis als je je niet lekker voelt. Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden heeft, raadpleeg dan een arts eerst via telefoon. Volg de aanwijzingen van de lokale gezondheidsautoriteiten.

COVID-19

Voor gezinnen

Afgelopen weken bevonden we ons in een ongeziene situatie, een pandemie beheerste de wereld. Sinds kort sijpelen gelukkig positievere berichten door. De cijfers dalen en er is een wereldwijde wedijver naar een vaccin. We zetten opnieuw voorzichtige stappen richting ‘normaal’. Ook in Villa Rozerood.

 

Heropening Villa Rozerood

Na heel wat voorbereiding én afstemming met het agentschap Zorg en Gezondheid mogen wij vanaf 15/06 opnieuw, weliswaar beperkter in aantal, gezinnen met zwaar zieke kinderen verwelkomen. En wat zijn we blij! We verlangen ernaar om jullie terug te mogen ontmoeten en de Villa terug te vullen met zorg, kindergeluiden, voetstappen, geuren, spelletjes, babbels en zoveel meer.

 

Maatregelen, zomerplanning en voorrangsbeleid

Maatregelen

In tussentijd zijn het bestuur en team volop bezig om de richtlijnen en preventieve maatregelen van de overheid om te zetten in werkbare praktische afspraken en regels zodat wij onze gezinnen in veilige en kwalitatieve omstandigheden kunnen laten genieten van een deugddoend en rustgevend zomerverblijf. Naast het respect voor de 6 gouden regels van de Veiligheidsraad zijn gezelligheid, een luisterend oor en respijt belangrijker dan ooit om bij te dragen tot het welzijn en vakantiegevoel van onze gezinnen.
 

Zomerplanning

Om hieraan tegemoet te komen moet de reeds opgemaakte zomerplanning bestaande uit een dagelijkse bezetting van 7 gezinnen, tijdelijk, aangepast en beperkt worden tot een dagelijkse bezetting van 4 gezinnen. Waarbij wij zullen proberen zoveel mogelijk respijtvakanties aan te bieden verspreidt over de zomermaanden en september.

 

Voorrangsbeleid

Als er meer aanvragen dan plaatsen zijn, zullen we deze zomer voorrang geven aan de zorgkinderen met een ongeneselijke ziekte, met een hoge nood aan verpleegkundige zorg/ondersteuning en aan gezinnen die de ganse lockdown-periode continu de dagelijkse zorg van hun kind grotendeels alleen moesten dragen.

 

Bijkomend zien we ons genoodzaakt om de aankomsten en vertrekken van elkaar te scheiden en een verblijf te beperken tot het zorgkind met de ouders en/of het kerngezin.

 

We begrijpen dat dit helemaal niet fijn is. Jammer genoeg vraagt een bijzondere tijd bijzondere maatregelen.

 

Meer info over de COVID-19 maatregelen of uw verblijf boeken?

Wenst u meer info over alle Villa Rozerood COVID-19 maatregelen? Lees hier onze brochure voor gezinnen.

 

Wenst u meer info of wenst u uw (nieuw) verblijf in te boeken neem dan contact op met onze zorgcoördinator Chantal : Chantal.dhondt@villarozerood.be

Verblijf gepland in 2021 in Villa Rozerood                               

 

Lieve ouders en kinderen,

We ontmoeten jullie over korte tijd heel graag in Villa Rozerood!

Wegens de heersende corona maatregelen willen we jullie echter vragen om met onderstaande punten rekening te houden zodat we jullie en de andere gezinnen op een gezellige maar veilige manier kunnen ontvangen.

 

Voor het verblijf in Villa Rozerood
 • Laat ons weten of iemand van het gezin de voorbije 2 weken ziek was of contact had met zieke mensen

 • Heb vooral aandacht voor volgende symptomen: koorts, droge hoest, verlies van geur en/of smaak, prikkende ogen

 • Houd de week voor jullie verblijf in Villa Rozerood de lichaamstemperatuur bij van elk gezinslid. Laat ons weten als een gezinslid verhoging zou hebben (+ 38°C kind// +37,5°C volwassene)

 • Voorzie een beperkte voorraad speelgoed voor uw kinderen, vooral wat gezelschapsspelletjes, puzzels, boeken of niet afwasbaar speelgoed betreft. (ons speelgoed is slechts beperkt bruikbaar)

 • Buitenspeelgoed is voldoende beschikbaar.

 

Bij aankomst in Villa Rozerood
 • Ontsmet je handen voor je aanbelt (er is ontsmettingsgel voorzien aan de inkom)

 • Breng bagage meteen naar je kamer (het blijft beter niet in de hal staan)

 • Op de dag van aankomst wordt éénmalig de temperatuur gemeten van elk gezinslid

 • Tijdens het welkomstgesprek worden de afspraken naar eigen tafel, eigen zetel, activiteiten doorgenomen

 • Alle medewerkers in Villa Rozerood dragen een mondmasker

 • Gasten hoeven geen mondmasker te dragen in Villa Rozerood (tenzij bij nauw contact met andere volwassen gasten die niet tot uw gezin behoren)

 

Tijdens het verblijf in Villa Rozerood
 • Probeer doorheen het verblijf afstand te bewaren tov de andere gezinnen

 • Als afstand tot andere gezinnen niet bewaard kan worden, dan raden wij volwassenen aan een mondmasker te gebruiken tenzij in de buitenlucht

 • Temperatuur wordt genomen bij onwel zijn of symptomen van ziekte

 • Bezoekers zijn niet toegelaten in Villa Rozerood, begeleiders mogen niet wisselen met een andere begeleider doorheen het verblijf

 • We vragen de gezinnen om maximaal het sanitair op de eigen kamer te gebruiken

 • Verzorgen van uw kind gebeurt bij voorkeur op de eigen kamer of op de gemeenschappelijke badkamers (in overleg met de verpleegkundige)

 • Was of ontsmet uw handen na elke activiteit buiten Villa Rozerood

 • Ontsmet uw handen voor het gebruik van codeklavier aan de lift en de ingang

 • We zullen elke maaltijd aan tafel opdienen, er is geen buffetvorm voorzien

 • Gebruik van snoezelruimte kan enkel op afspraak

 • Animatie activiteiten worden buiten georganiseerd als het weer dit toelaat, in andere gevallen kiezen we voor onze vergaderruimte

 • De animatie activiteiten zullen soms per gezin aangeboden worden (afhankelijk van de soort activiteit)

 • Zorg delen, overnemen van zorgkinderen is zeker mogelijk in overleg met de verpleegkundige (overnemen van meerdere zorgkinderen op hetzelfde moment is nu even niet mogelijk)

 • Op diverse plaatsen in ons huis voorzien we ontsmettingsgel voor uw handen en een ontsmettende spray voor klein materiaal (bv zeteltje, snoezelbox, tafelvoetbal)

 • Gasten die tijdens een verblijf in Villa Rozerood ziek worden zullen we vragen om hun verblijf bij ons te beëindigen. Tot hun vertrek naar huis worden (indien nodig) aanvullende maatregelen genomen in samenspraak met arts en zorgcoördinator

 

Na het verblijf
 • Gelieve uw koffers meteen in de auto te zetten bij het leegmaken van uw kamers (als dit niet kan, laat dit dan even weten)

 • Alle kamers en materialen worden extra gereinigd en ontsmet, verlaat uw kamer dus zeker op tijd (10 uur) zodat wij voldoende tijd hebben om deze klaar te maken voor volgende gasten.

 • Als een gezinslid ziek zou worden in de week volgend op jullie verblijf in Villa Rozerood, laat ons dit dan even weten (zeker bij een vermoeden van Covid-19)

 

We horen het graag als jullie vragen of bedenkingen hebben.

Wij kijken er in elk geval naar uit om jullie gauw te mogen verwelkomen in Villa Rozerood

 

Team Villa Rozerood 

 
 
 • Facebook Social Icône
 • Youtube

Sinds 2015 staat Villa Rozerood VZW onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin

© 2019 linkkiwi

Villa Rozerood vzw 0899 550 482 • Fazantenlaan 28 - 8660 De Panne